July 12, 2014

Lavender cupcakes + Earl Grey icing


Recipe inside!




For the cupcakes: 
1 stick butter
1 cup white sugar
2 eggs
1 tsp. vanilla
1 tsp. red food coloring
1 tsp. blue food coloring
(or 2 tsp. purple food coloring)
1 ½ cups all-purpose flour
½ teaspoon baking powder
2 ½ tablespoons dried lavender
2/3 cup light cream


For the frosting:
1 ½ stick butter, softened
1 cup powdered sugar
3 Earl Grey tea bags
6 tablespoons boiling water


Для кексов:
100 гр сливочного масла
250 гр белого сахара
яйца
члванилина
члкрасного пищевого красителя
члсинего пищевого красителя
(или 2 члфиолетового пищ. к)
350 гр муки
½ чайной ложки порошка выпечки
150 гр 20% сливок
2 ½ ст. ложек сухой лаванды

Для глазури:
1 ½ сливочного масла
250 гр сахарной пудры
пакетика чая  (Эрл Грей)
столовых ложек кипятка





ENG
Preheat the oven to 350 degrees F. Line a cupcake tin with liners and set aside. 

Cupcakes: In a large metal mixing bowl, beat the butter and sugar with an electric stand mixer until combined. Add the eggs and vanilla and beat until creamy. Stir in the food coloring and mix until you get a deep purple. Using a spoon, stir in the flour, baking powder and chopped lavender. Mix until batter is fully combined. Stir in cream. Fill each cupcake liner 2/3 full with batter and bake for about 15 minutes, or until a toothpick inserted in the middle comes out dry.

Icing: Pour the boiling water over the tea bags and let steep about 10 minutes. Beat the butter and powdered sugar together until a thick, creamy frosting forms. Add the liquid tea to the frosting. Beat until an ivory colored frosting forms. Frost the cupcakes and enjoy!



RUS

Разогреть духовку до 200C. Приготовьте формы для кексов и отложите в сторону. 

Кексы: В большой металлической миске, взбить масло и сахар электрическим миксером пока не смешается. Добавьте яйца, ванилин и взбейте. Добавьте пищевой краситель и смешать пока тесто не станет темно-фиолетового цвета. Добавьте муку, разрыхлитель и лаванду. Размешайте пока тесто не будет полностью смешано. Заполните каждую формочку на 2/3 тестом и выпекайте около 15 минут, или пока зубочистка, вставленная в середине не выходит сухим. 


Крем: Налейте кипящую воду в стакан с чайными пакетиками и пусть постоит минут 10. Взбить масло и сахарную пудру вместе до образования густой, сливочной глазурью. Добавьте жидкий чай к глазури. Взбить до цвета слоновой кости. Украсьте кексы кремом и наслаждайтесь!